CiviluciCiviluci od kovanog gvozdja nikada ne izlaze iz mode.U ponudi su razni čiviluci, čiviluk sa ogledalom, zidni čiviluk, podni čiviluk, čiviluk sa policom, čiviluk sa pultom. Čiviluke radimo po nacrtima i dimenzijama kupaca. Sve što Vi zamislite mi možemo da napravimo.


Civiluci

Civiluk je predmet koji se koristi za čuvanje šešira i kaputa a često i kisobrana . Neki upscale katalozi u Evropi ga plasiraju kao Portmanteau .
Velika hala je bila uvod u kuću , i kao takav je bio važan deo Victorianske kuće . Civiluk je bio odabran ne samo kao korisno mesto da vise šeširi i kaputi, i da se spusti kisobran , već ali i da pokaže porodično bogatstvo , društveni položaj i znanje trenutnih stilova . Civiluk ili vešalica za šešire je najvažniji deo nameštaja . To su bili novi oblici koji su se pojavili oko 1840 , kako su domovi postajali veći i društvenih poseta je bilo više.
Obično su od drveta i visoki su najmanje 5 metara, oni imaju jedan stub koji čini većinu visine , sa čvrstom bazom da spreči padanje , i niz dugih klinova na vrhu za postavljanje šešira . Manje kuće imale su manje prednje hodnike , tako da su civiluci bili rešenje za problem skladištenja kaputa i šešira posetilaca . Komplikovani oblici vreteno i kuke za obe varijante stvorili su zanimljiv obrazac na zidu .
Do 1920-ih , hodnici su postajali manji i obično su bili uređeni sa jednom stolicom, stocicem i mošda ogledalom, ormar, plakar i civiluk.
Danas se civiluci prave od raznih materijala, a najpopularniji su civiluci od kovanog gvozdja. Skoro svaka kuca ili stan danas ima hodnik. Civiluci svoju svrhu pronalaze u skoro svakom domu. Zidni civiluk je idealan za manje prostore, zato sto stoji na zidu i nikome ne smeta. Manji zidni civiluci imaju dosta kukica na kojima se mogu okaciti jakne i kaputi, a na samom vrhu mogu imati i policu na kojoj mozete ostaviti saleve, kape, rukavice, sesire. Takodje su i dekorativnog karaktera, mozete ih napraviti u kom god obliku i dizajnu zelite i spojite lepo i korisno.


Ukoliko vam je potrebna pomoc kontaktirajte nas!