GelenderiGelenderi od kovanog gvozdja krase mnoge stepenice, bilo da su stepenice u zamku, hotelu, vili, restoranu ili možđa u vašem domu. Gelenderi od kovanog gvožđa odišu lepotom u svakom prostoru. Gelendere izrađujemo po vašim dimenzijama i nacrtu, ili po nacrtima iz našeg kataloga . Gelendere od kovanog gvožđa je moguće ukrasiti drvenim rukohvatom, što daje dodatnu toplinu vašem prostoru.


Gelenderi

Gelender je šina koja je dizajnirana da bude uhvacen za ruku kako bi se obezbedila stabilnost ili podrška. Gelenderi se obicno koriste na uzlaznom ili silaznom stepeništu i pokretne stepenice u cilju sprecavanja štetnih padova . Ostale aplikacije ukljucuju sanitarnu ogradu – koja pomaže da se spreci pad na klizavim i vlažnim podovima. Gelenderi se uglavnom pricvršcuju za pod ili se montiraju direktno na zidove .
Stepenice ne moraju samo sluziti svojoj svrsi. One mogu biti i dekorativnog karaktera i dodati toplinu i lepotu u vasem domu. Pravi odabir gelendera za vaše stepenice, čini pola posla u ulepšavanju vašeg doma. Takođe gelenderi se mogu praviti i na stepenicama u dvorištu sa istim elementima kao što je kapija ili ograda za terasu. Takođe gelenderi mogu imati drvene rukohvate od bilo koje vrste drveta. što može izgledati veoma bogato. Ukoliko imate malo prostora za stepenice, stepenice možemo napraviti od kovanog gvozdja sa elementima koji bi se uklopili u vaš dom. Gelenderi od kovanog gvozdja svoju primenu našli su u davnom 18 veku. Kuće su pocele da se zidaju sa velikim holovima u kojima je bilo velicanstveno stepenište, sa gelenderima i ogradama od kovanog gvozdja. Uglavnom su preovladavali gelenderi crne boje sa zlatnim ukrasima ili su jednostavno bili patinirani zlatnom bojom. Gelenderi su uglavnom bili ukrašeni cvetnim dezenima, svi završeci bili su ukrašeni ružama ili listovima. Kasnije su na gelendere dodati drveni rukohvati od raznih vrsta drveta. Što je bogatije bilo ukrašeno stepenište to je više dolazila do izražaja aristokratska moc porodice.


Ukoliko vam je potrebna pomoc kontaktirajte nas!