Kutije za nakitVaše dragocenosti mogu se čuvati u ukrasnim kutijama od kovanog gvožđa. Kutije za nakit od kovanog gvožđa sem što čuvaju vaš nakit čuvaju vaš porodični nakit. Pored potrebe čuvanja nakita kutije mogu da služe kao ukras vašem enterijeru.


Kutije za nakit

Kutije za nakit se u današnje vreme najviše koriste za skladištenje sitnica i dragog kamenja , ali u ranijim periodima , kada su druge vrste kutijica bili ređi , i iznos od dokumenata u posedu tipičnog lica daleko manji , oni su koristili za čuvanje važnih dokumenata i mnoge druge svrhe . To može da ima veoma skromnu formu, pokriveni u kože i obloženi satenom , ili može doći do monumentalnih razmera kutije za nakit koji su pravljeni za Mariju Antoanetz , od kojih je jedna u Vindzoru , a druga u Versaju . Obe su bila delo Schverdfeger stolara , njegovi pomoćnici Majkl Reiad , Mičel Stivens , Kristofer Visvis , Degault su bili zaduženi za oslikavanje , a Thomire kao bravar .
Kutijice su često pravljenje od plemenitih materijala, kao što su zlato, srebro ili slonovače . U drevnoj istočnoj Aziji , kovčezi su često pravljenji od drveta , ili prekriveni svilom . Neki od tih kovčega mogau biti prikupljeni kao ukrasne kutijice . Neki primeri su ostali iznad zemlje iz perioda Rimskog carstva . 4. vek Breskija kovčeg , 8. vek Franci kovčeg i 10. – 11. veka Veroli Kovčeg su svi u bogato isklesani od slonovače , popularni materijal luksuznih loža do poslednjih vekova . Kutije koje sadrže ili sadržae mošti su poznati kao grobna mesta , mada nisu svi su prvobitno napravljen za tu svrhu .
Kasnije su pravljeni od livenog gvožđa, lima i metala radi bolje zaštite od mogućih obijanja i imali su specijalne brave, pogotovu kada se drago kamenje, dragulji prevoze brodom, ili tokom ratova da neko ne bi mogao da obije i uzme dragocenosti koje se u njoj čuvaju. Kutije za nakit bile su ukrašavane raznim elementima od kovanog gvozdja ili zlata. Takođe su se pravile velike kutije, škrnje, u kojima se čuvala svila.


Ukoliko vam je potrebna pomoc kontaktirajte nas!