Ljuljaske i klackalice

Ljuljaske od kovanog gvozdjaNa veliko zadovoljstvo naših mališana u radionici Kolaček se izrađuju predmeti za dvorište (Mobilijari) kao što su ljuljaske , penjalice , merdevine , ljuljajuće gume , klackalice i ostali predmeti za zabavu mališana. Ljuljaske od kovanog gvozdja se izradjuju po dimenzijama kupaca.

Ljuljaske

Ljuljaska je viseće sedište , obično se nalazi na igralištima za decu, cirkus za akrobate , ili na tremu za opuštanje. Sedište može da se napravi iz lanaca ili užadi . Kada zamah u pokretu nastavlja da oscilira kao klatno dok spoljna smetnja ga dovodi do zastoja . Ljuljaske su veoma popularne kod dece .
Na igralištima , nekoliko ljuljaški često je zauzeto , zato je napravljen swing set koji omogućava više od jednog deteta da se igra u jednom trenutku . Takve ljuljaške dolaze u različitim veličinama i oblicima . Za malu decu napravljene su ljuljaške sa rupama za noge koje drže dete u uspravnom položaju dok roditelj , brat ili sestra ljulja dete . Neki setovi ljuljaski igra obuhvataju i ostale predmete za igru kao što su penjalice, merdevine, klackalice.
Ljuljaske sa sedistem za troje ili četvoro su vrsta finih klupi prvenstveno namenjene za odrasle . Ljuljaske sa sedištem su trajno montirane na gvozdenu konstrukciju sa mogućstvom skidanja dušeka i jastučića. Sedište obično je dovoljno veliko da primi oko tri ljudi . Ljuljaske sa sedištem su alternativa koristeći ljuljajuće stolice ili jedrilice na otvorenom .
Gumene ljuljaške su oblik napravljen od cele gume . To su često samo nove ili polovne gume koje vise sa drveta na konopcu . Na komercijalno razvijenim igralištima setovi ljuljaški , nove gume često su ojačane sa kružnom metalnom šipkom da poboljša bezbednost i okačene su lancima od metalne ili drvene grede . Oni mogu vertikalno visiti ili visi stan , suspendovan sa tri ili više poena na jednoj strani . Ovaj tip ljuljaške može držati troje ili više dece . Visina se postiže upotrebom jednog ili dva od tri lanca priloženih uz zamahu. Gumeno sedište za ljuljaške može da se postavi na već postojeću konstrukciju.


Ukoliko vam je potrebna pomoc kontaktirajte nas!