OgledalaIzrađujemo ogledala od kovanog gvozdja u svim dimenzijama i oblicima.


Ogledala

Prva ogledala koja koriste ljudi bili su najverovatnije bazeni od mraka , i dalje vode , ili voda prikupljena u primitivnoj posudi neke vrste . Najranija proizvedena ogledala bili su delovi poliranog kamena , kao što su Obsidian, od prirodnog vulkanskog stakla . Primeri Obsidian ogledala se nalaze u Anadoliji ( današnja Turska ) datiraju od oko 6000 pne. Polirana kamena ogledala iz Centralne i Južne Amerike datiraju oko 2000. godine pne pa nadalje . Ogledala od sjajnog bakra su izrađena u Mesopotamiji . od 4000 pne , i u drevnom Egiptu od oko 3000 pne .U Kini , bronzana ogledala su proizvedena od oko 2000. pne , neke od najranijih bronzanih i bakarnih primera datiraju iz Kija kulture . Ogledala napravljena od drugih metalnih mešavina ( legure) , kao što su bakar i kalaj spekulum metala može takođe su proizvedeni u Kini i Indiji .Ogledala od spekulum metala ili bilo plemenitog metala su bili veoma teški za proizvesti i bili su samo u vlasništvu bogati.
Metalna obložene stakla ogledala kaže se da su izmislili u Sidonu ( današnji Liban) u prvom veku nove ere , i ogledala koja su na poleđini imala zlatne listove pominje rimski autor Plini u svom delu Prirodna istorija. Rimljani su takođe razvili tehniku za kreiranje sirovih ogledala oblaganjem Pregoreli stakla sa olovom .

Ogledala se često koriste u uređenju enterijera i kao ukrasa :

Ogledala , obično velika i neuokvirena , često se koriste u uređenju enterijera da stvori iluziju prostora i pojačavaju očiglednu veličinu sobi . Oni dolaze takođe uramljena u raznim oblicima , kao što su veliko ogledalo i ukrasno ogledalo . Ogledala se takođe koriste u nekim školama feng shui , drevnu kinesku praksu plasmana i uređenje prostora , za postizanje harmonije sa okolinom . Mekoća starih ogledala se ponekad kopiraju savremenih majstora za upotrebu u dizajnu enterijera . Ove reprodukcija antikued ogledala su umetnička dela i mogu doneti boju i teksturu na inače tvrde , hladne reflektujuće površine . To je umetnički proces koji su pokušali mnogi i usavršilo malo .


Ukoliko vam je potrebna pomoc kontaktirajte nas!