SvecnjaciSvecnjaci od kovanog gvozdja izradjuju se po primerima iz nasih kataloga ili po zeljama kupaca.


Svecnjaci od kovanog gvozdja

Ime svećnjak proističe iz potrebe za predmetom koji bi držao sveću dok gori da ne padne; svećnjak ima šiljak na koji se stavi sveća, da zadrži sveću na mestu .
Iako je električnnim osvetljenjem ukinuta upotreba sveće u mnogim delovima sveta , svećnjaci se i danas koriste u nekim zapadnim zemljama, u kućama kao dekorativni element ili da dodate atmosferu u posebnim prilikama. Pre širenja električne energije svećnjaci su imali veliku upotrebu jer su pored fenjera oni bili jedini izvor svetlosti. Danas najveću primenu imaju kod nas u zemlji kao držač slavske sveće.
Sveće i svećnjaci se takođe koriste često u verskim obredima i za duhovne sredstvima, kao i funkcionalnih simboličkih svetlima . U jevrejskim domovima , dva sveće su osvetljeni da označi početak subote u sumrak svakog petka , dakle , svećnjaka su često izloženi . Sedam – razgranati svećnjak poznat kao Menorah , je nacionalni simbol države Izrael , na osnovu svećnjak koji je korišćen u Hramu u Jerusalimu u drevna vremena . Još jedna posebna svećnjak naći u mnogim domovima jevrejskih je Hanukiah , Hanuka menoru koja drži osam sveće , plus dodatni jedan za osvetljenje ostale.
Tall svećnjaka i oltarski lampe se često nalaze u hrišćanskim crkvama , kao , a poseban skup dvogodišnje i tri – razgranati kandelabar nazvao dikirion i trikirion se koriste istočne katoličke i pravoslavne biskupa da blagoslovi ljude na bogosluženja .


Ukoliko vam je potrebna pomoc kontaktirajte nas!